پروریت پوست
پوست و مو

پروریت پوست

پروریت پوست

پروریت پوست که نام دیگر آن خارش پوست می‌باشد، یک حس آزاردهنده و ناخوشایند است که فرد را به خاراندن پوست واردار می‌کند.

علل احتمالی خارش پوست عبارتند از بیماری‌های داخلی و پوستی. در مواردی که خارش، علت خاصی ندارد باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کرد.

پزشک می‌تواند علت زمینه‌ای خارش را مشخص کرده و آن را درمان نماید. درمان‌های خانگی متعددی نظیر کرم‌ها و مرطوب کننده‌های بدون نسخه به خوبی خارش را برطرف می‌کنند.

پیگیری علت خارش می‌تواند زمان ببرد و شامل معاینه فیزیکی و سوالاتی در مورد سابقه پزشکی می‌شود. اگر دکتر فکر کند خارش پوست در نتیجه یک بیماری است، ممکن است آزمایش‌هایی انجام دهید.

آزمایش‌های مربوط به پروریت پوست

  • آزمایش خون

آزمایش کامل خون می‌تواند نشان‌دهنده شواهدی از یک بیماری داخلی باشد که باعث خارش سطح پوست می‌شود مانند کم خونی.

  • آزمایش تیروئید، کبد و کلیه

اختلالات کبدی یا کلیوی و ناهنجاری‌های تیروئید، مانند پرکاری تیروئید، ممکن است باعث خارش شود.

  • اشعه ایکس قفسه سینه

اشعه ایکس قفسه سینه گره‌های لنفاوی بزرگی را نشان می‌دهد که می‌تواند همراه با خارش پوست باشد.

درمان

برای درمان خارش پوست باید علت خارش رفع شود. اگر درمان‌های خانگی خارش پوست را تسکین نمی‌دهند، به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است داروهای تجویز شده یا سایر روش‌های درمانی را توصیه کند. کنترل علائم خارش پوست می‌تواند چالش برانگیز باشد و ممکن است به درمان طولانی مدت نیاز داشته باشد.

  • کرم‌ها و پمادهای کورتیکواستروئید

اگر سطح پوست خارش دارد و قرمز است، پزشک ممکن است استفاده از کرم یا پماد دارویی در مناطق آسیب دیده پیشنهاد کند. سپس می‌توانید پوست تحت درمان را با مواد پنبه‌ای مرطوب بپوشانید. رطوبت به پوست کمک می‌کند تا دارو را جذب کند و اثر خنک کننده دارد.

  • آب درمانی برای رفع پروریت پوست شدید یا بیماری مزمن

ممکن است پزشک برای درمان آب درمانی را تجویز کند. به مدت 20 دقیقه در آب ولرم ساده استحمام کنید و سپس از پماد تری آمسینولون .025٪ تا 0.1٪ به پوست مرطوب استفاده کنید. رطوبت به جذب دارو کمک می‌کند.

  • سایر کرم‌ها و پمادها

سایر روش‌های درمانی که روی پوست خود اعمال می‌کنید شامل مهارکننده‌های کلسینورین مانند تاکرولیموس(پروتوپیک) و پیمکرولیموس(ایدل) است. یا ممکن است با داروهای بی حسی موضعی، کپسایسین یا دوکسپین تسکین پیدا کنید.
داروهای خوراکی داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده‌ها، انتخابی جذب مجدد سروتونین، مانند فلوکستین(پروزاک) و سرترالین(زولوفت) و داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، مانند دوکسپین، ممکن است در کاهش برخی از پروریت پوست مزمن مفید باشند. ممکن است به مدت 8 تا 12 هفته پس از شروع درمان، فواید کامل برخی از این داروها را احساس نکنید.

  • نور درمانی (فتوتراپی)

فتوتراپی شامل قرار گرفتن پوست در معرض نوع خاصی از نور است. این می‌تواند گزینه خوبی برای افرادی باشد که نمی‌توانند داروهای خوراکی مصرف کنند. تا زمانی که خارش کنترل نشود. احتمالاً به چندین جلسه فتوتراپی نیاز خواهید داشت.

 تسکین موقتی پروریت پوست

از موارد یا موقعیت‌هایی که باعث خارش سطح پوست می‌شوند خودداری کنید. سعی کنید علت ایجاد علائم را شناسایی کنید و از آن اجتناب کنید. این ممکن است لباس پشمی، یک اتاق بیش از حد گرم، حمام‌های گرم و یا قرار گرفتن در معرض یک محصول تمیز کننده باشد.

  • روزانه سطح پوست را مرطوب کنید

حداقل یک بار در روز از مرطوب کننده‌های ضد حساسیت و عطر برای پوست آسیب دیده استفاده کنید.

برای پوست‌های خشک، کرم‌ها و پمادهای ضخیم‌تر بهتر از لوسیون‌ها هستند.

  • درمان پروریت پوست سر 

ممکن است لازم باشد قبل از یافتن محصولی که برای مو مناسب باشد، چندین محصول را امتحان کنید. یا ممکن است متوجه شوید که تناوب بین محصولات کمک می‌کند. از شامپوی دارویی بعد از انجام فرآیند آرامش شیمیایی استفاده نکنید. بلکه از یک شامپوی خنثی کننده استفاده کنید.

  • استرس یا اضطراب را کاهش دهید

استرس یا اضطراب می‌تواند پروریت را بدتر کند. بسیاری از افراد دریافته‌اند که روش‌هایی مانند مشاوره، درمان اصلاح رفتار، طب سوزنی، مدیتیشن و یوگا می‌تواند به کاهش استرس یا اضطراب کمک کند.

  • داروی حساسیت خوراکی بدون نسخه را امتحان کنید.

برخی از داروهای آلرژی OTC (آنتی هیستامین) مانند دیفن هیدرامین می‌تواند باعث خواب آلودگی شود. اگر خارش پوست خواب را مختل کند، ممکن است این نوع قرص مفید باشد. آنتی هیستامین‌ها به خارش ناشی از عفونت زونا کمک نمی‌کنند.
از مرطوب کننده استفاده کنید. اگر گرم شدن خانه باعث خشک شدن پوست و در نتیجه ایجاد پروریت می‌شود. یک مرطوب کننده می‌تواند کمی تسکین دهد.

  • از خاراندن خودداری کنید

اگر نمی‌توانید از خاراندن پوست جلوگیری کنید، ناحیه پروریت را بپوشانید. ناخن‌های خود را کوتاه کرده و در صورت لزوم، هنگام خواب دستکش بپوشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات و تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی می توانید به سایت آرشیدا طب و یا اینستاگرام مجموعه مراجعه فرمایید.

نظر خود را بیان کنید :