کاهش شنوایی
شنوایی

کاهش شنوایی و درمان های پیش رو

کاهش شنوایی

کاهش شنوایی یکی از رایج‌ترین شرایط سلامتی است که امروزه قاره آسیا با آن روبرو هستند. روش درمانی مناسب به عوامل مختلفی از جمله شدت کم شنوایی، علت اصلی، نوع کم شنوایی و سبک زندگی بستگی دارد.

سمعک برای افراد کم شنوا اصلی‌ترین درمان است. اگر در شنیدن مشکل دارید، اولین قدم گرفتن تست شنوایی و ارزیابی دقیق از یک متخصص مراقبت از شنوایی است.

گزینه‌های درمان شامل موارد زیر می‌باشد

درمان موثر به علت و شدت کاهش شنوایی بستگی دارد.

رفع انسداد موم

انسداد جرم گوش دلیل برگشت پذیر کاهش شنوایی است. پزشک ممکن است با استفاده از مکش یا ابزاری کوچک که در انتهای آن یک حلقه وجود دارد، جرم گوش را از بین ببرد.
روش‌های جراحی برخی از انواع کم شنوایی را می‌توان با جراحی درمان کرد، از جمله ناهنجاری‌های لاله گوش یا استخوان‌های شنوایی. اگر عفونت‌های مکرر با مایعات مداوم داشته‌اید، پزشک ممکن است لوله‌های کوچکی را وارد کند که به تخلیه جرم گوش کمک می‌کند.

سمعک

اگر کاهش شنوایی به دلیل آسیب به گوش داخلی باشد، سمعک می‌تواند مفید باشد.

کاشت حلزون گوش

اگر کم شنوایی شدیدتری دارید و از سمعک‌های معمولی بهره محدودی می‌گیرید، کاشت حلزون گوش ممکن است یک گزینه مناسب باشد.

بر خلاف سمعک که صدا را تقویت می‌کند و آن را به داخل مجرای گوش هدایت می‌کند، کاشت حلزون گوش‌های داخلی آسیب دیده یا غیرفعال را دور می‌زند و عصب شنوایی را مستقیماً تحریک می‌کند. یک متخصص شنوایی سنجی، به همراه یک پزشک متخصص در اختلالات گوش، بینی و گلو (گوش و حلق و بینی)، می‌توانند در مورد خطرات و مزایا صحبت کنند.

چرا کاهش شنوایی را درمان کنیم؟

در کودکان، کاهش شنوایی درمان نشده بر رشد زبان، یادگیری و تعامل اجتماعی تأثیر منفی می‌گذارد. در همین حال، افراد مسن با کم شنوایی معمولاً در پی مکالمات روزمره مشکل دارند و ممکن است شروع به کناره‌گیری از دوستان و خانواده، فعالیت‌ها و سایر مواردی که از آنها لذت می‌برند، شوند.

کاهش شنوایی در میانسالی

برای افرادی که وارد سن بازنشستگی می‌شوند، کاهش شنوایی درمان نشده با چندین مسئله جسمی و روانی مرتبط است. در نتیجه سمعک از مزایای سلامتی فراتر از فقط کمک به شما برای شنیدن بهتر است.

متداول‌ترین نوع کاهش شنوایی، کاهش شنوایی مربوط به سن است. هر چه پیرتر می‌شویم، سلول‌های موی گوش متوقف می‌شوند و در نهایت به طور کلی از کار می‌افتند. تقریباً نیمی از افراد 75 سال یا بالاتر دچار کم شنوایی هستند.

کاهش شنوایی مربوط به سن نوعی از کم شنوایی حسی عصبی است، به این معنی که از گوش داخلی و یا عصب شنوایی نشات می‌گیرد و به طور کلی در اثر آسیب به سلول‌های موی گوش داخلی ایجاد می‌شود. در کنار افزایش سن، قرار گرفتن در معرض سر و صدا با صدای بلند یکی دیگر از فاکتورهای بزرگ خطر برای این نوع کاهش شنوایی است.

کاهش شنوایی حسی دائمی است. هنگامی که سلول‌ها آسیب دیدند نمی‌توانند ترمیم شوند. برای افرادی که دچار کم شنوایی هستند، سمعک درمانی استاندارد طلا است. در برخی موارد، کاشت حلزون یا سمعک‌های لنگر انداخته شده در استخوان ممکن است توصیه شود.

گرچه با افزایش سن شنوایی به تدریج کاهش می‌یابد، اما بهتر است آن را درمان کنید. حس شنوایی ارتباط مهمی با جهان است، هم برای ایمنی و هم برای کیفیت زندگی. اگر دچار کاهش شنوایی هستید، از یک ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی شنوایی بهترین گزینه‌ را برای خود انتخاب کنید.

درمان‌های کاهش شنوایی مربوط به سن

سمعک و کاشت حلزون گوش

اگر متخصص شنوایی سمعک را توصیه می‌کند، در طی فرآیندی که به عنوان برازش شناخته می‌شود، کار می‌کنند تا آنها را در کاهش شنوایی خاص خود درجه بندی کنید. سمعک، شنوایی را درمان یا بازیابی نمی‌کند. هدف اصلی سمعک تقویت صدا است. اما سمعک‌های امروزی می‌توانند کاملاً متناسب با نیازهای شنوایی خاص باشند. تقویت صداهایی که باید بشنوید در حالی که صداهایی را که نمی‌شنوید به حداقل می‌رسانید. اگرچه آنها نمی‌توانند به طور دقیق شنوایی طبیعی را تقلید کنند، اما برای افرادی که کم شنوایی خفیف تا متوسط ​​دارند بسیار خوب عمل می‌کند.

بسته به میزان کم شنوایی و اولویت شخصی، سمعک را می‌توان پشت گوش قرار داد. انواع و سبک‌های مختلفی وجود دارد. مثلا اگر در هر دو گوش کم شنوا باشد، دو سمعک بسیار بهتر از یک سمعک موثر است.

برای برخی از افراد، کاشت حلزون حلقه توصیه شده است. ایمپلنت‌ها به جراحی احتیاج دارند. اما برای افرادی که سمعک کمک کافی دریافت نمی‌کنند، از جمله بزرگسالان مسن، می‌توانند گزینه بسیار خوبی باشند.

آموزش شنوایی و توانبخشی

چه سمعک تجویز شود، چه کاشت حلزون یا دستگاه دیگری، آموزش شنوایی یا توانبخشی می‌تواند به مغز کمک کند تا نحوه پردازش صدا را به صدا بیاموزد. بعضی اوقات این تمرینات را می‌توان به طور کامل در خانه انجام داد، در حالی که تمرینات دیگر با شدت بیشتری انجام می‌شود، شبیه مراجعه به یک درمانگر فیزیکی یا شغلی. اما حتی گوش دادن به کتاب‌های صوتی یا استفاده از برنامه‌های تلفن‌های هوشمند برای تیز کردن شنوایی می‌تواند مفید باشد و علائمی مانند خستگی گوش دادن را کاهش دهد.

درمان کاهش شنوایی رسانا

نوع اصلی دیگر کاهش شنوایی به عنوان کاهش شنوایی رسانا شناخته می‌شود. به طور کلی در اثر یک بیماری در قسمت داخلی یا خارجی ایجاد می‌شود و معمولاً موقتی است. این اختلال شنوایی می‌تواند نتیجه تجمع موم گوش در مجرای گوش، مایع در گوش میانی یا لاله گوش باشد.

گزینه‌های درمانی کاهش شنوایی رسانا معمولاً شامل مداخله پزشکی از متخصص گوش و حلق و بینی برای رسیدگی به علت خاص است. در برخی موارد، جراحی ممکن است کمک کند. یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی شنوایی گزینه‌های دیگر مانند سمعک یا کاشت جراحی سیستم شنوایی لنگر انداخته استخوان یا کاشت حلزون گوش را متناسب با مشکل شنوایی بیمار در نظر بگیرد.

توجه: کاهش شنوایی ناگهانی در یک گوش باید همیشه سریع درمان شود.

دستگاه‌های شنیداری کمکی

سمعک کمک بزرگی است، اما گاهی اوقات نمی‌تواند نیازهای خاص هر فرد را برطرف کند. در این شرایط، لوازم جانبی بی‌شمار و دستگاه‌های شنیداری کمکی وجود دارد که می‌توانند شکاف‌های ارتباطی را برطرف کنند. دستگاه‌های شنیداری کمکی (ALD) می‌توانند تجربه بیمار را هنگام تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی یا مکالمه تلفنی بهبود بخشند.

آشنایی با دستگاه‌های شنیداری

  1. تلفن‌های زیرنویس شده
  2. تلفن‌های تقویت شده
  3. سیستم‌های FM
  4. دستگاه‌های شنیداری تلویزیونی
  5. برنامه‌های گوشی‌های هوشمند
  6. حلقه‌های شنوایی

درمان صدای وزوز در گوش

وقتی با افزایش سن کم شنوایی ایجاد می‌شود، احساس وزوز گوش غیرمعمول نیست. در واقع، این می‌تواند یکی از اولین علائم کاهش شنوایی باشد. خوشبختانه سمعک‌های امروزی غالباً با آنچه به عنوان ویژگی‌های پوشاندن وزوز گوش شناخته می‌شوند، کمک می‌کنند تا صدای زنگ گوش تنظیم شود. انبوهی از ابزارهای دیگر درمان وزوز گوش نیز در دسترس است. صحبت با ارائه دهنده مراقبت از شنوایی در مورد وزوز گوش بسیار مهم است.

اختلال شنوایی در جانبازان

از دست دادن شنوایی و وزوز گوش از مهمترین موضوعات بهداشتی است. که هم نظامیان فعال و هم جانبازان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. اگر در ارتش خدمت کرده‌اید ، دولت ارائه خدمات مراقبت‌های شنیداری را برای افرادی که واجد شرایط هستند فراهم می‌کند.

کاهش شنوایی بسیار رایج است، اما هرگز زمان بهتری برای مراجعه به درمان با فناوری شگفت انگیز و گزینه‌های پزشکی موجود نبوده است. اگر در زمینه شنوایی خود به کمک نیاز دارید، مشاهده فهرست کلینیک‌های شنوایی بررسی شده توسط مصرف کننده‌گان گام بعدی خوبی است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات و تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی می توانید به سایت آرشیدا طب و یا اینستاگرام مجموعه مراجعه فرمایید.

نظر خود را بیان کنید :