اهمیت بازی با کودک
کودکان

اهمیت بازی در کودکی

اهمیت بازی کودکان

اهمیت بازی در کودکان به عنوان یکی از مهم‌ترین بخش‌های تکاملی ذهن و جسم کودکان است.

بسیاری از والدین می‌دانند که چرا بازی برای کودکان مهم است، اما علی‌رغم فواید زیادی که دارد، بندرت بازی را با یادگیری مرتبط می‌کنند.

برای بیشتر افراد، یادگیری شامل به دست آوردن مهارت جدید خاص مانند حفظ حروف الفبا، شمارش، نوشتن و غیره است. آن‌ها اغلب معتقدند که بازی فقط برای سرگرمی است و هیچ گونه یادگیری واقعی ندارد. با این حال، طبق مطالعات، بازی یادگیری است. کودکان از طریق بازی یاد می‌گیرند. اهمیت بازی در اوایل کودکی را نمی‌توان دست کم گرفت زیرا بازی برای رشد کودک ضروری است.

چند مزیت بازی برای کودکان

 تحریک رشد مغز در اوایل

بازی می‌تواند از بسیاری جهات رشد مغزی کودک را تقویت کند، از جمله ارائه تجربیات حیاتی برای ایجاد زمینه‌های رشد مغز.

مغز نوزادان به تعداد زیادی از اتصالات سلول مغز (سیناپس) مجهز است. تولید بیش از حد سیناپس به اطلاعاتی که از سال‌های اولیه گرفته می‌شود و می‌تواند بنیادی برای مغز ایجاد کند.

یک محیط غنی از بازی، بازی حسی و مواد بازی، تجربیات کامل زندگی را برای ساختن این بنیان فراهم می‌کند. اگر آن تجربه‌ها وجود نداشته باشد، سیناپس‌های مربوطه از بین می‌روند.

دانشمندان علوم اعصاب کشف کردند که اسباب بازی و بازی می‌تواند شیمی و فیزیولوژی مغز را تغییر دهد. ناحیه مغز مرتبط با پردازش شناختی بالاتر (قشر مغز) می‌تواند از غنی سازی محیط بهره مند شود و بیش از سایر قسمت های مغز بازی کند 2.

 بهبود هوش

همچنین مشخص شده است که اهمیت بازی در اوایل زندگی برای تقویت هوش دارای اهمیت است.

ارائه منظم اسباب بازی به نوزادان برای بازی با آن‌ها منجر به ضریب هوشی بالاتر در سن 3 سالگی می‌شود. طبق تحقیقات انجام شده بازی می‌تواند رشد شناختی، زبان شناختی و اجتماعی کودک را افزایش دهد.

اهمیت بازی و تفکر خلاقانه جرقه‌ای

شاید بارزترین مزیت بازی این است که باعث افزایش خلاقیت کودک می‌شود. خلاقیت کاملاً با تفکر واگرا گره خورده است، که بسیاری از راه حل‌های ممکن را بررسی می‌کند و به طور معمول ایده‌های خلاقانه تولید می‌کند. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که بازی بسیار با تفکر واگرا ارتباط دارد.

مطالعات دیگر نیز بازی آزاد، به ویژه بازی تظاهر، را با پیشرفت قابل توجهی در تفکر واگرا مرتبط کرده است.

تخیل به خلاقیت دامن می‌زند و برخی مطالعات همچنین نشان داده‌اند که نوجوانان خلاق دوست دارند در دوران کودکی دوستان خیالی داشته باشند.

بهبود مهارت اجتماعی، تلفظ صحیح واژگان و گفتار

کودک هنگام بازی یاد میگیرد چگونه با دوستان خود ارتباط برقرار کند. همچنین یاد میگیرد هنگام برخورد با مشکل گفتگو کند و ساختن تقاضا و بیان احساس کودک را تقویت می‌کند. کسب این مهارت‌ها به کودک در نحوه برقراری ارتباط و مدیریت مشکل و سپس حل مشکل کمک می‌کند.

بازی به كودكان كوچك اجازه می‌دهد هنگام صحبت تلفظ صحیح واژگان و جمله سازی را تمرین كرده به طوری که جملات گویا باشد.

کنترل فشار و تنظیم احساسات

تنظیم احساسات یکی از اساسی‌ترین مهارت‌ها برای آمادگی در مدرسه است. کودکان با نظم و ترتیب مناسب می‌توانند منتظر یک چرخش باشند، در مقابل وسوسه گرفتن اشیا از کودکان دیگر مقاومت کنند، احساسات منفی را کنترل کنند و از طریق فعالیت‌های چالش برانگیز ادامه دهند.

تنظیم احساسات نه تنها برای موفقیت تحصیلی ضروری است، بلکه می‌تواند موفقیت اجتماعی کودک را نیز پیش بینی کند. در پیش دبستانی، کودکانی که کنترل عاطفی بهتری از خود نشان می‌دهند دوست داشتنی‌تر و از نظر اجتماعی دارای توانایی بیشتری هستند.

 رشد صلاحیت و احساسات اجتماعی

بازی در افزایش رشد اجتماعی در کودکان بسیار مهم است. بازی فعال بدون ساختار با دیگران – از جمله والدین، ​​خواهر و برادرها و همسالان – فرصت مهمی برای پرورش مهارت‌های اجتماعی است. هنگام بازی، تظاهر و همچنین مذاکره با همسالان مهارت‌های اجتماعی کودکان را افزایش می‌دهد.

همچنین بازی فرصت یادگیری تعامل اجتماعی را برای کودکان فراهم می‌کند. هنگام بازی با هم، کودکان یاد می‌گیرند که همکاری کنند، از قوانین پیروی می‌کنند، خودکنترلی پیدا می‌کنند و به طور کلی با دیگران کنار می‌آیند.

روانشناسان دریافتند که میزان و پیچیدگی بازی مشارکتی توسط کودکان پیش دبستانی به طور قابل توجهی در مهارت‌های اجتماعی و محبوبیت آن‌ها و همچنین فعالیت اجتماعی مثبت آنها موثر می‌باشد.

کودکان بازیگوش نسبت به افرادی که کمتر بازی می‌کنند تمایل به شاد بودن، سازگاری بهتر، تعامل بیشتر و محبوبیت بیشتر در بین همسن و سالان خود دارند.

کودکانی که بیشتر بازی می‌کنند همدلی بیشتری دارند، عنصر اساسی دیگری که باعث پیشرفت مهارت‌های اجتماعی  می‌شود. چنین کودکانی رشد می‌کنند تا درک بهتری از احساسات و باورهای دیگران داشته باشند.

تقویت سلامت جسمی و روانی

همانطور که گفته شد بازی باعث تنظیم احساسات می‌شود که برای مقاومت و سلامت روان کودک بسیار حیاتی است.

بازی‌هایی که شامل فعالیت‌های بدنی هستند، مهارت‌های حرکتی، قدرت و استقامت را ارتقا می‌دهند، که به سلامتی جسم کمک می‌کند.

اهمیت بازی برای روبرو شدن با مشکلات زندگی

بازی به کودکان کمک می‌کند توانایی حل مشکلات را داشته باشند.

هنگامی که کودکان هنگام بازی وانمود می‌کنند مشکلات زندگی را حل می‌کنند. به آنها کمک می‌کند تا از راه‌های مختلف با مشکلات کنار بیایند. همچنین فرصتی امن برای تمرین مهارت‌ها و نقش‌های اجتماعی آینده در اختیار کودکان قرار می‌گیرد.

هنگامی که کودکان نقش‌های مختلف را امتحان می‌کنند، یاد می‌گیرند دیدگاه‌های مختلفی را به خود اختصاص دهند، که این امر به آنها در تفکر انتزاعی بیشتر کمک خواهد کرد.

 تقویت روابط با والدین

والدینی که با فرزندان خود بازی می‌کنند پیوند محکم‌تری با آن‌ها برقرار می‌کنند. حتی یک بازی ساده می‌تواند به لحظه اتصال ویژه والدین و فرزندان تبدیل شود. این تعاملات تجربه‌های مثبت زندگی را تحریک می‌کنند که رشد مغز کودکان را تحریک می‌کنند.

افکار نهایی در مورد اهمیت بازی

از آنجا که بازی در رشد کودک ضروری است، پیش دبستانی‌های مبتنی بر بازی ممکن است فضای یادگیری بهتری نسبت به سایر گزینه ها فراهم کنند. هنگام انتخاب پیش دبستانی، والدین باید به نحوه برگزاری کلاس‌ها، استفاده از رویکرد بازی برای یادگیری و میزان مجاز بازی آزاد توجه کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات و تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی می توانید به سایت آرشیدا طب و یا اینستاگرام مجموعه مراجعه فرمایید.

نظر خود را بیان کنید :