دستگاه ام آر آی
تکنولوژی

دستگاه ام آر آی

آشنایی با دستگاه ام آر آی

دستگاه ام آر آی با استفاده از یک میدان مغناطیسی قوی و امواج رادیویی تصویری از اندام‌ها داخلی ارائه می‌دهد. از زمان اختراع تا کنون بخش بزرگی از تشخیص بیماری های داخلی بر عهده این دستگاه MIR بوده است. توسعه و پیشرفت این دستگاه باعث کاهش ریسک در پزشکی شده است.

کاربرد دستگاه MIR

  • اسکن مغز و نخاع ناهنجاری های سیستم عصبی بدن
  • غدد و تومورها و کیست ها و سایر ناهنجاری های بدن
  • غربالگری زنان برای جلوگیری، پیشگیری، تشخیص و درمان زنان بخصوص در نواحی لگن، رحم و پستان
  • جراحات و ناهنجاری های مفاصل و استخوان ها بخصوص در نواحی کمر، لگن و زانو
  • تشخیص بیماری های تنفسی مانند کوید 19
  • تشخیص بیماری های قلبی و مشکلات قلب
  • تشخیص بیماری های کبد

شرایط و مراحل استفاده از دستگاه

برای استفاده از دستگاه ام آر آی می بایست به نکات مهمی توجه کرد. رعایت نکات ایمنی در خصوص کار با دستگاه MIR باعث کاهش تاثیرات امواج می شود. گرچه استفاده از این دستگاه نیازمند نکات ایمنی آنچنانی نیست. اما در صورت استفاده انجام این نکات الزامی است.

عدم وجود قطعات آهنی و یا فلزی یا جواهر

دستگاه MIR به وسیله تولید امواج محیطی آهن ربا مانند می کند. پس بنابراین حضور قطعات و اشیا فلزی به دستگاه ام آر آی آسیب می رساند.

در مواردی که فردی دارای ترکش یا عضو پروتزی است. ممکن استفاده از این دستگاه مجاز نباشد. در صورت داشتن می بایست قبل از استفاده پزشک را مطلع نمایید.

اثرات جانبی دستگاه

به ندرت ممکن هست بیماران با اثرات جانبی دستگاه MIR مواجه شوند. هر چند ماده حاجب پزشکی (ماده کنتراست زا پزشکی که در دستگاه ام آر آی از آن استفاده می شود).  می تواند باعث ایجاد حالت تهوع، سردرد، سوزش و یا درد در نقاط تزریق شده داشته باشد. اما حساسیت به مواد کنتراس زا نیز امری نادر است. اما امکان  این موضوع وجود دارد که برای برخی از بیماران پیش بیاید.

در صورت بروز هر گونه حساسیت می بایست مراتب را به اطلاع پزشک معالجه خود برسانید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات و تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی می توانید به سایت آرشیدا طب و یا اینستاگرام مجموعه مراجعه فرمایید.

نظر خود را بیان کنید :