سندرم گیلن باره
تخصص های پزشکی

سندرم گیلن باره

آشنایی با سندرم گیلن باره

سندرم گیلن باره نوعی بیماری نادر است که توسط سیستم ایمنی بدن فرد ایجاد می شود.
این بیماری بسیار نادر است و افراد در هر سن و سال و هر جنسیتی ممکن است با آن درگیر شوند.

در سندرم گیلن باره چه بر سر بدن می آید

سیستم اعصاب  و سیستم دفاعی بدن به عنوان مهم ترین بخش های بدن هر فرد فعالیت می کنند.
در این بیماری سیستم ایمنی با تهاجم به قسمت عصبی باعث ایجاد آسیب در اعصاب می شود.
بر اثر حمله سیستم ایمنی بدن و ایجاد لایه پوششی سیستم عصبی که حال درگیر شده ممکن است یکی از حالت زیر را نشان دهد:
۱ بی حسی اندام تحتانی
۲ کوتاه شدن نفس و سخت شدن تنفس
۳ کاهش میزان کنترل بلع و عدم میل به غذا
۴ فلج دائم یا موقت بخشی از بدن

چرا فرد در ابتلا به این سندروم دچار فلج می‌شود

انجام فعالیت بدن برعهده ماهیچه هاست. کنترل ماهیچه ها نیز برعهده سیستم عصبی و مغز می باشد.

سندرم گیلن باره به علت تحریک سیستم دفاعی بدن و حمله به سیستم عصبی باعث اختلال در عملکرد این سیستم می شود نتیجتاً از عدم کارایی سیستم ماهیچه ها به طور مناسب پالس دستوری دریافت نمیکند و نمی‌توانند به درستی عمل کند.

بر اثر عدم حرکت درست، عضلات بدن اعمالی مانند بلع به سختی صورت می گیرد. تنفس به صورت مقطع و بریده بریده انجام می شود. حرکت فرد دچار اختلال می شود.

متاسفانه بر اثر پیشرفت بیماری سندرم گیلن باره در مواردی نیز ممکن است بازه عوارض گسترده ای برای فرد رخ دهد از فلج موقت تا مرگ بسته به نوع، میزان اتک متفاوت است.

نشانه سندرم گیلن باره

نشانه بیماری سندرم گیلن باره بسیار مشابه به بیماری ام اس است.

  • ضعف و بی حسی یا به اصطلاح گزگز کردن پا ها
  • محدودیت در در حرکت
  • شل شدن قسمت های پایین تنه
  • تنفس سخت
  • سختی در بلع
  • عدم کنترل در دید

میزان درگیری با بیماری سندرم گیلن باره

بر اساس میزان آمار ثبت شده جهانی در بین افراد هر صد هزار نفر دو نفر امکان ابتلا به این بیماری را دارند. در موارد بسیاری حمله به صورت کلی خطرناک نیست و در حد محدودیت حرکتی است اما در برخی موارد نادر ممکن است منجر به مخاطراتی شود. عده زیادی از کسانی با بیماری درگیر می شوند می توانند بر اثر مرور زمان بهبود یابند.

علت بروز بیماری

به صورت کلی علت شناخته شده رسمی برای این بیماری به ثبت نرسیده است. اما در بسیاری از موارد مانند حمله باکتریایی کمپیلوباکتر (Campylobacter) و یا حتی مواردی مانند آلودگی به بیماری های ویرسی مانند آنفلانزا ابتلا صورت بپذیرد.

امکان ابتلا از نوشیدن آب آلوده به Campylobacter، غذا خام، یا حتی عامل خارجی مانند آسیب بر اثر یک عمل جراحی ابتلا ایجاد شود. اما هر علتی که امکان ابتلا را ایجاد نماید سندرم گیلن باره با حمله به قشای لایه روی عصبی رخ می دهد.

درد و عوارض این بیماری از بالا تنه آغاز و به سمت پایین تنه حرکت می کند. در صورت مشاهده درد یا بی حسی حتما به پزشک متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید.

در پایان ذکر این نکته بسیار اهمیت دارد که درمان قطعی برای بیماری سندرم گیلن باره  وجود ندارد تنها راه در صورت بروز بیماری انجام درمان های فیزیوتراپی و انجام ورزش های منظم به صورت دوره ای است و در کنار انجام ورزش های روزانه استفاده از سبزیجات و میوه های تازه، کاهش میزان و سطح استرس در زندگی.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات و تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی می توانید به سایت آرشیدا طب و یا اینستاگرام مجموعه مراجعه فرمایید.


Warning: Attempt to read property "ID" on string in /home/arshidat/mag.arshidateb.com/wp-content/themes/mag.arshida/single.php on line 172

Warning: Attempt to read property "ID" on string in /home/arshidat/mag.arshidateb.com/wp-content/themes/mag.arshida/single.php on line 172

Warning: Attempt to read property "ID" on string in /home/arshidat/mag.arshidateb.com/wp-content/themes/mag.arshida/single.php on line 172

نظر خود را بیان کنید :