خود ایمنی گوش
شنوایی

خود ایمنی گوش

بیماری خود ایمنی گوش

بیماری خود ایمنی گوش داخلی( AIED )، یک بیماری نادر است. سلول‌های ایمنی بدن همیشه مراقب میکروب‌هایی هستند که سعی در حمله به بدن را دارند. اگر آن‌ها سلول‌های داخلی گوش را به عنوان ویروس یا باکتری اشتباه بگیرند، به آن‌ها حمله می‌کنند. این واکنش خود ایمنی گوش نامیده می‌شود.

کمتر از 1٪ از 85میلیون جمعیت ایران که کم شنوایی دارند به بیماری خود ایمنی گوش مبتلا هستند. این در خانم‌های میانسال بیشتر رخ می‌دهد.

علائم خود ایمنی گوش

اگر AIED داشته باشید، کم شنوایی خواهید داشت که از یک گوش شروع می‌شود و به گوش دیگر منتقل می‌شود. ممکن است هفته‌ها طول بکشد، یا ممکن است در طی چند ماه اتفاق بیفتد.

  • مشکل در تعادل
  • احساس پر بودن گوش
  • وزوز گوش (زنگ زدن، خروش، یا خش خش در گوش)
  • سرگیجه

سلول‌های ایمنی بدن ممکن است به اندام‌های دیگر نیز آسیب برساند. کمتر از 30٪ افراد مبتلا به بیماری خود ایمنی دیگری مبتلا هستند که کل بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس، اسکلرودرمی، کولیت اولسراتیو یا سندرم شوگرن (سندرم خشکی چشم).

تشخیص خود ایمنی گوش

هیچ آزمایشی وجود ندارد که بتواند به شما اطمینان دهد که شما AIED دارید ، اما نتایج ممکن است نشان دهد که شما یک واکنش خود ایمنی دارید. از آنجا که علائم AIED بسیار شایع است، تشخیص آن دشوار است. بسیاری از اوقات، تا زمانی که کم شنوایی به گوش دوم سرایت نکند، تشخیص عفونت گوش اشتباه است.

برای تشخیص AIED ، پزشک در مورد سلامتی و سابقه پزشکی سوال می‌کند، معاینه فیزیکی می‌کند و تست شنوایی می‌گیرد. همچنین تعادل فیزیکی را آزمایش می‌کنند، که نشان دهد گوش داخلی چقدر با مغز در ارتباط است.

احتمالاً پزشک دارویی برای برطرف شدن التهاب بدهد. نشان داده شده است که دوزهای بالای استروئیدها برای AIED خوب عمل می‌کنند، اما عوارض جانبی زیادی دارند. بنابراین احتمالاً بیش از چند هفته آنها را مصرف نخواهید کرد.

بعد از مصرف استروئیدها، پزشک ممکن است دارویی تنظیم کند که بتواند سیستم ایمنی بدن را آرام کند. داروهای دیگری مانند آزاتیوپرین (ایموران)، سیکلوفسفامید (سیتوکسان) و متوترکسات گاهی برای این امر استفاده می‌شوند.

کاشت حلزونی

سمعک میتواند یاری دهنده باشد تا با کاهش شنوایی سازگار شوید، اما در موارد شدید بیماری خود ایمنی گوش، پزشک ممکن است کاشت حلزون گوش را پیشنهاد دهد. این وسیله کوچکی است که روی اعصاب گوش داخلی که سیگنال‌هایی را به مغز می‌فرستند تأثیر می‌گذارد. در آنجا، مغز آنها را به صدا تبدیل می کند. بخشی از کاشت حلزون، پشت گوش قرار می‌گیرد. قسمت دیگر در حین جراحی زیر پوست قرار می‌گیرد.

همانطور که پزشکان در مورد خود ایمنی گوش اطلاعات بیشتری کسب می‌کنند، گزینه‌های درمانی بیشتری ممکن است باشد. این داروها شامل داروهایی هستند که با عوارض جانبی کمتر و همچنین ژن درمانی بهتر عمل می‌کنند. ممکن است از ژن‌های جدید برای کمک به سلول‌های آسیب دیده گوش دوباره شروع به کار کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید محصولات و تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی می توانید به سایت آرشیدا طب و یا اینستاگرام مجموعه مراجعه فرمایید.

نظر خود را بیان کنید :